Showtec Phantom Matrix FX

Showtec Phantom Matrix FX

Moving heads met pixel control zijn niet meer weg te denken op podia. Een populaire variant is de 5x5 matrix: 25 LEDs zijn gerangschikt in 5 rijen van 5 LEDs. In het geval van de Phantom Matrix FX hebben deze RGBW LEDs 4W vermogen. Met een afstraalhoek van 45° zijn ze ontworpen om met visuals te werken; teksten, cijfers en andere grafische content wordt hier perfect op weergegeven. 

De DMX-modus is in te stellen op 10, 18  of 118 kanalen. In de 118-kanaals modus is elke kleur in elke LED separaat te bedienen, terwijl de andere twee modi gebruik maken macrokanalen. Op deze kanalen is een zeer ruime keuze aan grafische effecten maar ook letters en cijfers te vinden. Veel animaties bewegen, waarbij de snelheid is in te stellen via het speed-kanaal. Een show is dus snel en zonder een uitgebreide lichttafel te realiseren.

In de base is een Powercon in- en output te vinden zodat apparaten eenvoudig doorgelust kunnen worden. De trusshaken  zijn via omega brackets snel te monteren en demonteren zodat de opbouwtijd tot een minimum beperkt wordt. Verder wordt een diffuser screen meegeleverd die over de reflectoren heen gemonteerd kan worden. Hiermee worden de pixeleffecten extra goed zichtbaar!